امید ظریفی

امید ظریفی
سَرگَشتِۀ مَحض‌ایم و دَرین وادیِ حِیرَت
عاقِل‌تَر اَز آن‌ایم کِه دیوانِه نَباشیم

حتا هنوز هم، هم‌چنان همین!
تا ببینیم خدا چی می‌خواد...
بایگانی

۱۱ مطلب در دی ۱۳۹۴ ثبت شده است

دوشنبه, ۱۴ دی ۱۳۹۴، ۰۶:۲۵ ب.ظ

LM02: مبانی اپتیک جنکینز (فصل اول)

تصمیم گرفتم در ویدئو دوم مجموعه LOOP ME فصل اول کتاب مبانی اپتیک جنکینز را با همدیگر گار کنیم. همانطور که می‌دانید این کتاب یکی از منابع بسیار خوب برای اپتیک (در سطح مرحله 1و 2) می‌باشد که متاسفانه چند سالی‌ست دیگر تجدید چاپ نمی‌شود و در نتیجه امکان استفاده از آن وجود ندارد. (البته نسخه انگلیسی کتاب در اینترنت موجود است و می‌توانید از آن استفاده کنید.) با توجه به اینکه خیلی از المپیاد فیزیکی‌ها دنبال این کتاب می‌گردند، تصمیم گرفتم که 5 فصل اول این کتاب را در 5 ویدئو مختلف آماده کنم تا همه بتوانند از مطالب این کتاب استفاده لازم را ببرند. فعلن ویدئویِ مربوط به فصل اول آماده است که هم‌اکنون می‌توانید از طریق لینک زیر دریافت نمایید.

 

 دریافت ویدئو "مبانی اپتیک جنکینز (فصل اول)"

حجم: 66 مگابایت

زمان: "33:'45

 

توضیحات:

1. فایل pdf فصل اول ترجمه‌ی فارسی کتاب را که خودم اسکن کرده‌ام می‌توانید از لینک زیر دریافت کنید. (به دلیل اینکه فعلن کتاب چاپ نمی‌شود، انتشار فایل pdf آن اشکالی ندارد؛ ولی در صورت تجدید چاپِ کتاب از انتشار فایل pdf آن در اینترنت به شدّت بپرهیزید!)

 مبانی اپتیک (فصل اول)، فرانسیس ای جنکینز و هاروی ای وایت، بابک حقیقی، نشر مرندیز 

 

2. فایل pdf چهار فصل دیگر هم در زمان انتشار ویدئوی هر فصل در وبلاگ قرار می‌گیرد.

 

3. خوشبختانه (: نرم‌افزاری پیدا کردم که بدون تغییر در کیفیت تصویر و صدا می‌تواند حجم ویدئو را تا مقدار قابل توجهی کم کند. به همین دلیل با وجود کیفیتِ خوب، ویدئو حجم زیادی ندارد.

 

۷ نظر موافقین ۲ مخالفین ۰ ۱۴ دی ۹۴ ، ۱۸:۲۵
امید ظریفی
دوشنبه, ۱۴ دی ۱۳۹۴، ۰۲:۱۸ ب.ظ

آقای مانک به آتش‌نشانی می‌رود

 

کتاب "آقای مانک به آتش‌نشانی می‌رود" کتابی‌ست نوشته‌ی لی گُلدبرگ از سری مجموعه‌ی "آقای مانک به فلان‌جا می‌رود" که "فلان‌جا" در هر جلد عوض می‌شود! داستان در مورد کارآگاهی به نام مانک است که با هوش خود به راز‌های قتل‌های پیچیده دست پیدا می‌کند. البته او شخصیت عجیبی دارد و در مقابل این نبوغ از سطح روابط اجتماعی بسیار پایینی برخوردار است و بیشتر مانند بچه‌ها رفتار می‌کند. به همین دلیل نتوانسته است که به استخدام اداره پلیس در بیاید. او همچنین پرستاری دارد (که داستان از زبان همین پرستار بیان می‌شود) تا مراقب او باشد و هر جا که می‌رود همراه او باشد تا مشکلی برایش پیش نیاید. داستان اصلی این جلد در مورد قتل پیرزنی‌ست که در خانه‌ای نزدیک یک ایستگاه آتش‌نشانی رخ می‌دهد و بقیه قضایا...

جلد دوم این مجموعه نیز به نام "آقای مانک به هاوایی می‌رود" به تازگی ترجمه و چاپ شده است. حتمن میخوانمش!

 

۱ نظر موافقین ۳ مخالفین ۰ ۱۴ دی ۹۴ ، ۱۴:۱۸
امید ظریفی
دوشنبه, ۱۴ دی ۱۳۹۴، ۰۱:۴۸ ب.ظ

هستی

 

مثل کتاب پروفسور زالزالک! ولی با داستانی قوی‌تر و جذاب‌تر. داستان در زمان جنگ و در مورد دختری‌ست به نام هستی. دختری که کارهایش بیشتر به پسرها می‌خورد؛ فوتبال بازی می‌کند، موتور می‌راند و از خاله بازی متنفر است. همین...

 

پ.ن1: شاید برایتان سوال باشد که من چرا هر از چندگاهی این کتاب‌های کانون پرورش فکری را میخوانم؟! جواب!: البته در کل کتاب‌های خوبی هستند ولی دلیل اصلی‌اش این است که نوشتن یادم می‌دهند! باز هم همین... (:

 

پ.ن2: چرا به این بازی، میگن "خاله بازی"؟! واقعن چرا؟! هزار تا فَک و فامیل دیگه داریم! عمو، عمه، دایی و ...! بعد مثلن اون بچه‌ای که میره با عروسکاش خاله بازی میکنه طبیعتن خودشو میذاره جای مامان عروسک‌ها نه خاله‌شون! بعد میگن چرا بچه‌ها دوگانگی شخصیت دارن (:

 

۰ نظر موافقین ۲ مخالفین ۰ ۱۴ دی ۹۴ ، ۱۳:۴۸
امید ظریفی
دوشنبه, ۱۴ دی ۱۳۹۴، ۰۱:۴۶ ب.ظ

بازگشت پروفسور زالزالک

 

این کتاب کتابی فانتزی است که بیشتر به درد بچه‌ها می‌خورد! البته آنقدر هم بچه‌گانه نیست ولی خُب کتاب فانتزی، فانتزیه! از داستان بدم نیامد! اگر وقت کردید بخوانید.

پ.ن: نخواندید هم به جایی بر نمیخوره ;)

 

۰ نظر موافقین ۲ مخالفین ۰ ۱۴ دی ۹۴ ، ۱۳:۴۶
امید ظریفی
دوشنبه, ۱۴ دی ۱۳۹۴، ۰۱:۳۳ ب.ظ

تاکسی‌نوشت

 

هر موقع این کتاب را می‌بینم روزی تلخ (یا شیرین!) به یادم می‌آید. این کتاب را شبِ روزی خریدم که در طول صبح و تا بعدازظهرش شاید سخت‌ترین شکست زندگیم را خوردم. شکستی که مقصرش خودم بودم و برایم سیلیِ محکمی بود. از همان روز بود که بیدار شدم و تلنگری به خودم زدم که: فلانی ببین! ببین!

حالا از این موارد که شخصی است و من هرچه‌قدر هم که تلاش کنم گنگ ننویسم، نمی‌توانم و در نتیجه شما هم چیزی دستگیرتان نمی‌شود که بگذریم، می‌رسیم به خود کتاب! (:

کتاب نوشته‌ی ناصر غیاثی است. راننده تاکسیِ ایرانیِ مقیم آلمان. کسی که حشر و نشری هم با کتاب دارد. کتاب در مورد خودش هست و ارتباطاتی که با مسافرین مختلف دارد. البته داستان‌های کتاب واقعی نیستند و اگر واقعی نباشند طبیعتن ساخته ذهن نویسنده‌اند! این کتاب مجموعه‌ی دو کتابِ "تاکسی‌نوشت‌ها" و "تاکسی‌نوشتی دیگر" + چند داستان دیگر از همین نویسنده است.

عالی بود و من ازش لذّت بردم. امیدوارم شما هم لذّت ببرید!

 

پ.ن: نمی‌توانم بیشتر در موردش بنویسم! ):

 

۰ نظر موافقین ۱ مخالفین ۰ ۱۴ دی ۹۴ ، ۱۳:۳۳
امید ظریفی
يكشنبه, ۶ دی ۱۳۹۴، ۱۱:۱۳ ب.ظ

بخت پریشان (ستارگان بخت ما یا ...)

 

«بخش پریشان» کتابی است از جان گرین با عنوان اصلی «The fault in our stars». این کتاب، کتابِ برتر سال 2013 از نظر نوجوانان شناخته شد. چندی بعد هم فیلمی با همین نام از روی آن ساخته شد. داستان در مورد دختری شانزده ساله به نام هازل است. هازل مبتلا به سرطان است و همین باعث شده زندگی راحتی نداشته باشد. او به خاطر بیماری­اش باید بیشر اوقات دستگاهی را با خود حمل کند و طبیعتن همراه آن توانایی اینکه هرجایی برود را ندارد. او از شرکت در جلسات گروه‌های به اصطلاح خودیاری که برای کمک روحی به کسانی که سرطان دارند متنفر است، ولی هر از چند گاهی به اِسرار مادرش در آن‌ها شرکت می‌کند. او معتقد است که کتاب‌هایی که در مورد سرطان نوشته شده‌اند احمقانه‌اند. البته به جز یکی! کتابی از آقای پیتر وان هوتن که در آمستردامِ هلند زندگی می‌کند. او بسیار علاقه‌مند است تا با محبوب‌ترین نویسنده‌اش ملاقات کند، ولی او کجا و وان هوتن کجا؟! می‌گذرد تا او در یکی از این جلسات با پسری به نام گوس آشنا می‌شود. او به صورتی آرزوی هازل را برآورده می‌کند و آن‌ها همراه با مادر هازل به آمستردام سفر می‌کنند...

این نمایی کلی از داستان بود. اما نظر من:

چون این متن را خیلی بعد از اینکه کتاب را خواندم مینوسم، اصلن حضور ذهنی در مورد جزئیات ندارم و حتی برای نوشتن اسم شخصیت‌های داستان مجبور شدم دوباره درِ کتاب را باز کنم!

اما به نظرم کتاب خوبیست. متن و داستان قوی‌ای دارد. (ناسلامتی کتاب برتر سال 2013 شده ها!) اما بالاخره من هم از جاهایی از داستان خوشم نیامد، هر چند که همان‌جاها قسمت‌های تاثیرگذار داستان بود. پیشنهاد میکنم بخوانیدش.

 

۱ نظر موافقین ۲ مخالفین ۰ ۰۶ دی ۹۴ ، ۲۳:۱۳
امید ظریفی
يكشنبه, ۶ دی ۱۳۹۴، ۱۰:۵۷ ب.ظ

مدیر مدرسه

 

«مدیر مدرسه» یکی از چند صد کتاب سید جلال آل احمد که نوشته و یا ترجکه کرده است. فکر می‌کنم اصلن نیازی به توضیحات اضافه چه در مورد کتاب و چه در مورد نویسنده نباشد. داستان در مورد معلمی است که پس از چند سال از شغل دبیری خسته می‌شود و با هر پارتی‌بازی و رشوه دادنی که شده خود را به سِمَت مدیری دبستانی در منظقه‌ای دورافتاده می‌رساند و بعد هم با دیدن تبعیض‌ها و مشکلاتی که در مورد بچه‌ها می‌بیند سرانجام استعفا می‌دهد.

نویسنده به زیبایی هر چه تمام‌تر خلاف‌ها و ناهنجاری‌های اداری زمان خودش را نمایان میسازد و نسبت به آن‌ها فریاد اعتراض سر می‌دهد.

قبل از خواندن کتاب، بسیار دوست داشتم که بعد از خواندنش نقدی بر آن بنویسم! اما وقتی کتاب را خواندم فهمیدم که هنوز باید از آل احمد بیاموزم و همین...

پ.ن: حتمن بخوانیدش!

 

۰ نظر موافقین ۱ مخالفین ۰ ۰۶ دی ۹۴ ، ۲۲:۵۷
امید ظریفی
يكشنبه, ۶ دی ۱۳۹۴، ۱۰:۵۱ ب.ظ

اردک سیاه

 

«اردک سیاه» کتابیست جنایی از خانم ژانت تیلور لایل. قصه در مورد دو پسربچه‌ی نوجوان است که یک روز وقتی در لب دریا مشغول پرسه زدن بودند، یک جسد را با لباسی رسمی در نزدیکی ساحل پیدا می‌کنند و کنجکاویشان آن‌ها را دردسرهایی می‌اندازد. داستان در اواخر دهه بیست میلادی و زمانی که قانون ممنوعیت قاچاق در آمریکا در جریان بوده رخ می‌دهد. آن زمان دقیقن اوج قاچاق کالا در آمریکا بوده است و پلیس تمام تلاش خود را برای انهدام کشتی‌های قاچاق می‌کرده.

این اولین رمان جنایی‌ای بود که خواندم؛ پس خیلی نمی‌توانم آن را با رمان‌های دیگر که این موضوع را دنبال می‌کنند مقایسه کنم و در نتیجه چیز زیادی هم برای نوشتن ندارم؛ ولی داستان به هر حال دارای جذابیت زیادیست و من دوستش داشتم. یکی از عواملی که باعث این علاقه شد این بود که در بعضی از جاها واقعن نمی‌شود تا حتی یک خط جلوتر را حدس زد که چه خواهد شد؛ و همین و استرس آن موقع خیلی میچسبد! (:

 

۰ نظر موافقین ۲ مخالفین ۰ ۰۶ دی ۹۴ ، ۲۲:۵۱
امید ظریفی
يكشنبه, ۶ دی ۱۳۹۴، ۱۰:۴۰ ب.ظ

فیض بوک

 

«فیض‌بوک» مجموعه شعر طنزی است از ناصر فیض. کسی که حتمن او را در برنامه‌ی قندپهلو دیده‌اید. کتاب از چندین بخش متنوع تشکیل شده که به نظر من بخش «قزوات سه‌گانه» که در مورد جناب علیرضا قزوه (شاعر) از زیباترینِ آن‌هاست.  توضیح دیگری در مورد کتاب ندارم ولی به جرئت میتوانم بگویم که جناب فیض یکی از بهترین طنز پردازان حال حاضرند!

یکی از شعرهای (بیخودِ!) کتاب:

نشستم گوشه‌ی منزل، ز شادی پر درآوردم

همین که پر درآوردم، ز شادی سر درآوردم

صدای زنگ در آمد، کنار پنجره رفتم

از آنجا تا ببینم کیست، سر از در درآوردم

زیادی رفته بود از در سرم بیرونِ در، بردم

سرم را داخل و بار دگر کمتر درآوردم

پشیمان گشتم از این سر، که بیرون رفته بود از در

ولی کاری نمی‌شد کرد، خب دیگر درآوردم...

دو روز پیش، از آن‌ور درآوردم سر خود را

نمی‌دانم چه شد، امشب سر از این‌ور درآوردم!

ردیفم شد «درآوردم» نشستم با خودم گفتم

بسازم بیت‌هایی دلنشین با هر درآوردم

قوافی بود در ذهنم ولی مضمون نمی‌آمد

نشستم واژه‌هایی مثل «کر» با «خر» درآوردم

از آن‌جایی که از روی الفبا بود آن قاموس

بلا تردید «خر» را زودتر از «کر» درآوردم

نشد با این قوافی مصرعی حاصل، به ناچاری

دوباره واژه‌ها را یک به یک از سر درآوردم

گلوی خودنویسم خشک می‌شد نم نمک، دیگر

ولی از آن گلوی خشک شعری تر درآوردم

مرا بی‌شبهه می‌بخشید از این «بیهودن»، از این شعر

اگر در آخر شعر از خودم مصدر درآوردم!

 

۱ نظر موافقین ۱ مخالفین ۰ ۰۶ دی ۹۴ ، ۲۲:۴۰
امید ظریفی
چهارشنبه, ۲ دی ۱۳۹۴، ۰۹:۳۰ ب.ظ

LM01: تحلیل ابعادی

اولین ویدئو مجموعه‌ی LOOP ME در مورد تحلیل ابعادی است. بِیس آموزش مبتنی بر سه مقاله‌ی دکتر آقامحمدی می‌باشد که در ادامه همین پست می‌توانید آن‌ها را دریافت کنید. سعی کردم هر چیزی که در مورد تحلیل ابعادی می‌دانم را در این ویدئو بگویم و همین هم باعت شد که کمی حجم آن (چه از لحاظ زمانی و چه از لحاظ بایتی!) بالا برود. همچنین مجبور شدم کمی کیفیت ویدئو را پایین بیاورم؛ ولی هنوز هم کیفیتِ خوب و کاملن قابل قبولی دارد.

 

 دریافت ویدئو "تحلیل ابعادی"

حجم: 122 مگابایت

زمان: 1:17:53 !

 

توضیحات:

1. چون تجربه‌ی اوّلم بود، طبیعتن چند اشتباه نسبتن کوچک در ویدئو موجود می‌باشد! این‌ها اشتباهاتی هستند که خودم یافتمشان و شاید هنوز هم ویدئو اشکالاتی داشته باشد. اگر چیزی یافتید در قسمت نظرات همین مطلب بنویسید تا دیگران سردرگم نشوند! و اما اشتباهات:

  • دقیقه‌ی 25: طبیعتن بُعد سرعت 1-^LT است.
  • اگر در جایی از ویدئو دیدید که به گاما گفتم لاندا بگذارید به حساب حواس‌پرتی بنده!
  • دقیقه‌ی 76: منظورم از دکتر بهمن‌آبادی، دکتر آقامحمدی است! (باز هم بگذارید به حساب بالایی!)

 

2. مقالاتی که در این ویدئو از آن‌ها استفاده شده و به همه توصیه می‌کنم آن‌ها را حداقل یک بار به طور دقیق بخوانند:

 تحلیل ابعادی، دکتر آقامحمدی

 تحلیل ابعادی، دکتر آقامحمدی، مجله‌ی گاما، شماره 2، بهار 83 (کلیّت مطالب این مقاله همان مطالب مقاله بالایی است.)

 تحلیل ابعادی و لختی دورانی، دکتر آقامحمدی (مقاله‌ای کوتاه و بسیار جذاب در مورد استفاده از تحلیل ابعادی در محاسبه دقیق لختی دورانی چندی از اجسام صلب.)

 تجزیه و تحلیل ابعادی، دکتر خرمی، گنجینه (این مقاله یکی از منابع مقاله "تحلیل ابعادی" دکتر آقامحمدی است. تا جایی که می‌دانم این مقاله در اینترنت موجود نیست. این نوشته را دکتر خرمی زحمت کشیدند و برایم فرستادند. +از این مقاله در ویدئو استفاده نکرده‌ام و صرفن به دلیل درخواست یکی از دوستان در وبلاگ قرار دادم!)

 

3. به دلیل اینکه به طور پیشفرض در صندوق بیان نمی‌شود فایلی با حجم بیش از 30 مگابایت آپلود کرد، فعلن این ویدئو را در پرشین‌گیگ آپلود کردم.

 

۳ نظر موافقین ۱ مخالفین ۰ ۰۲ دی ۹۴ ، ۲۱:۳۰
امید ظریفی